Cursussen, trainingen en workshops voor vrijwilligers

Op deze pagina informeren we u over interessante workshops, trainingen en cursussen rond vrijwilligerswerk.

Humanitas E-learning

Humanitas biedt verschillende E-Learningprogramma’s, zoals vrijwilligers begeleiden, grenzen stellen, netwerk versterken. Ze zijn gratis toegankelijk voor (potentiele) vrijwilligers.

Themabijeenkomst 'Maken van een levensboek'

We doen het allemaal: terugdenken aan gebeurtenissen of ervaringen uit het verleden. Door het maken van een levensboek blijven de herinneringen uit het verleden dichtbij. Geriant biedt een themabijeenkomst waarin je leert hoe je dit samen met cliënten kunt doen.

Lezing: ‘Wat kunt u doen bij dementie’ door Carolien Langendijk

Kennis van dementie is een eerste stap naar een beter leven voor mensen met dementie. In deze lezing neemt Carolien u mee in de wereld van dementie, waarbij zij op eenvoudige wijze weergeeft hoe mensen met dementie hun kwaliteit van leven zo goed mogelijk kunnen behouden door het op tijd in gang zetten van de juiste zorg. De lezing is verhelderend en er worden praktische tips gegeven over de dagelijkse omgang met en de zorg voor mensen met dementie.

Carolien Langendijk, dementiedeskundige, is onder andere schrijfster van de praktische handleiding ‘Wat kunt u doen bij dementie’ en ‘In voor en tegenspoed, het verhaal van mijn moeder met Alzheimer’. Deze praktische handleidingen zijn bedoeld voor families, vrijwilligers en professionals.

Aan de hand van onderwerpen uit de praktische handleiding vertelt Carolien op zeer heldere wijze hoe je kwaliteit van leven kunt behouden en het levensplezier kunt bevorderen bij mensen met dementie en hun naasten.
De lezing bevat veel tips en geeft inzicht betreffende de dagelijkse zorg en omgang voor/met mensen met dementie. U ontvangt een van de publicaties gratis als naslagwerk. U bent van harte welkom op woensdag 2 oktober. Het zou fijn zijn als u zich van tevoren opgeeft.
 
Waar: Wonen Plus Welzijn HHW, Rozenlaan 2 in Heerhugowaard
Wanneer: Woensdag 2 oktober
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur, de bijeenkomst start om 19:15 uur
Kosten: Geen. Ook ontvangt u bij deze bijeenkomst gratis een praktische handleiding
Bijzonderheden: Graag opgeven via heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl of 072-5717170