Cursussen, trainingen en workshops voor vrijwilligers

Op deze pagina informeren we u over interessante workshops, trainingen en cursussen rond vrijwilligerswerk.

Humanitas E-learning

Humanitas biedt verschillende E-Learningprogramma’s, zoals vrijwilligers begeleiden, grenzen stellen, netwerk versterken. Ze zijn gratis toegankelijk voor (potentiele) vrijwilligers.

Wegens succes herhaald: workshop Eenzaamheid voor vrijwilligers

Workshop Eenzaamheid voor vrijwilligers in samenwerking met Stichting Meersaam, Wonen Plus Welzijn en MET Heerhugowaard.

Wegens succes van de eerste netwerkbijeenkomst van 2021 van Platform Vrijwilligers Welzijn en Zorg Heerhugowaard op 22 maart en een tweede workshop over Eenzaamheid op 31 mei, bieden we een derde online basisworkshop aan.
We hebben er allemaal mee te maken. Met name ook door de impact van corona een zeer actueel thema. We willen er allemaal iets aan doen.

Heeft u binnen uw vrijwilligerswerk te maken met eenzaamheid? Of wilt u meer achtergrond kennis en informatie hebben om zo beter de doelgroep te begrijpen? Meld u dan aan voor deze online bijeenkomst die wij samen met Stichting Meersaam, WonenPlus Welzijn en MET Heerhugowaard u gratis aanbieden.

In deze bijeenkomst komt aan de orde:

  • Wat is eenzaamheid nu eigenlijk is (theorie en achtergronden)
  • Hoe herken je eenzaamheid (kenmerken)
  • Welke interventies je kunt inzetten.
De ochtend is vooral bedoeld voor alle vrijwilligers (uitvoerende vrijwilligers, bestuurlijke vrijwilligers en vrijwilligers coördinatoren) van organisaties binnen Langedijk en Heerhugowaard.

Wanneer Donderdag 8 juli
Hoelaat  14.00 tot 16.00 uur
Waar Online via Zoom
Begeleiding Mw. Gea Klercq en Mw. Petra Feenstra (opgeleide ambassadeurs van St. Meersaam)


Aanmelden Mail uw naam, emailadres, telefoonnummer en organisatienaam naar vrijwilligerswerk@methhw.nl. U ontvangt een uitnodiging met link in Zoom voor de juiste verbinding.
Meer informatie Jaleesa Sax van WonenPlusWelzijn 06 - 460 65 442.

Maxiumum aantal deelnemers: 40 personen

Wat vind jij belangrijk?

Afgelopen maanden is er vooral een aanbod geweest op thema’s als dementie en eenzaamheid. We zijn wel benieuwd naar andere thema’s en onderwerpen die belangrijk zijn voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Heerhugowaard.

Heb je een suggestie of wil je met ons hierover sparren, stuur een mail naar vrijwilligerswerk@methhw.nl