Agenda & Nieuws voor Vrijwilligers


Op deze pagina informeert het Platform Welzijn en Zorg u over activiteiten en
ontwikkelingen die voor vrijwilligers interessant zijn.

Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk

Nieuwsbrief 10 van het Platform Vrijwilligers

Nieuws en ontwikkelingen over vrijwilligerswerk in Heerhugowaard, voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere belangstellenden.

Ontdek je vrijwilligerskracht

Onlangs is er een landelijke campagne gestart waar wij aan mee doen: ontdek je vrijwilligerskracht!

Door het maken van een test via www.ontdekjevrijwilligerskracht.nl ontdek je waar jouw vrijwilligerskracht ligt. Wellicht vind je daarna op onze website een passende vrijwilligersvacature?

Wij geloven dat vrijwilligerswerk of burenhulp het beste in mensen naar boven haalt!

Landelijke thema's

Het Platform Vrijwillige Inzet (NOV) heeft op haar website www.nov.nl een aantal belangrijke onderwerpen staan, zoals sociale veiligheid, vrijwilligersbeleid en wetten & regels.

Neem gerust een kijkje en laat je informeren als organisatie.

We gaan de wijk weer in!

De versoepelingen maakt dat we weer een beetje meer mogen en daarom kunnen we ook de wijk weer in. Vanaf 15 juni is MET ELKAAR niet alleen telefonisch en per email te bereiken, maar kun je bij ons langskomen.

Omdat we graag de verbinding willen maken met zoveel mogelijk mensen zijn wij nu te vinden op het Paviljoen van Dijk en Waard, aan de Sara Bronovoland op dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Zien we jullie daar? Je hoeft geen afspraak te maken.

Trendrapport Vrijwillige inzet 2021

NL voor elkaar heeft een onderzoek uitgevoerd over vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet.
Ben je benieuwd wat daar allemaal is uitgekomen en wat je kunt gebruiken voor je eigen vrijwilligersorganisatie?
Lees het trendrapport hieronder.

2021 Jaar vd Vrijwilliger

We sluiten aan bij de landelijke campagne en organiseren een aantal extra activiteiten. In de week van het vragen organiseren we een online MEET & GREET over vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn op veel plekken nodig en zo kunnen mensen bijdragen aan de samenleving.

Vrijwilligersonderzoek

Het Platform WenZ en MET hebben eind 2018 onderzocht hoe meer bewoners in Heerhugowaard gestimuleerd kunnen worden om vrijwilligerswerk te doen. In januari 2019 is het resultaat van het onderzoek gepresenteerd. MET en het Platform gaan nu aan de slag met de uitkomsten.