Agenda & Nieuws voor Vrijwilligers


Op deze pagina informeert het Platform Welzijn en Zorg u over activiteiten en
ontwikkelingen die voor vrijwilligers interessant zijn.

Workshop Eenzaamheid voor vrijwilligers

De eerste netwerkbijeenkomst van 2021 van Platform Vrijwilligers Welzijn en Zorg Heerhugowaard staat in het teken van het thema: Eenzaamheid. Door de impact van corona is het een actueel thema. Heb je binnen jouw vrijwilligerswerk te maken met (diverse vormen van) eenzaamheid, of wil je meer achtergrond kennis en informatie hebben om zo beter te doelgroep te begrijpen? Meld je dan aan voor deze online workshop die wij samen met Stichting Meersaam en MET Heerhugowaard gratis aanbieden.

Voor wie Vooral voor uitvoerende en bestuurlijke vrijwilligers en vrijwilligers coördinatoren van organisaties binnen Heerhugowaard en Langedijk.
Inhoud workshop Wat is eenzaamheid? (theorie en achtergronden) Hoe herken je het? (kenmerken) Welke interventies kun je inzetten? Daarnaast willen we ook kijken naar een gezamenlijke aanpak.

Wanneer Maandag 22 maart 2021
Hoelaat 19.30 - 22.00 uur, vanaf 19.00 uur kun je technisch inchecken
Waar Online, middels het programma Zoom
Begeleiding Mw. Gea Klercq (opgeleid ambassadeur van Stichting Meersaam

Aanmelden Mail je naam, emailadres, telefoonnummer en organisatienaam naar vrijwilligerswerk@methhw.nl. Je ontvangt een uitnodiging met Zoom-link voor deelname. Wanneer het technisch niet lukt op deze avond, bel 06-18962342 zodat we je telefonisch verder kunnen helpen.
Maximaal aantal deelnemers: 40

Trendrapport Vrijwillige inzet 2021

NL voor elkaar heeft een onderzoek uitgevoerd over vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet.
Ben je benieuwd wat daar allemaal is uitgekomen en wat je kunt gebruiken voor je eigen vrijwilligersorganisatie?
Lees het trendrapport hieronder.

Samen leuker

2021 Jaar vd Vrijwilliger

We sluiten aan bij de landelijke campagne en organiseren een aantal extra activiteiten. In de week van het vragen organiseren we een online MEET & GREET over vrijwilligerswerk. Vrijwilligers zijn op veel plekken nodig en zo kunnen mensen bijdragen aan de samenleving.

Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk

Nieuwsbrief 7 van Platform Vrijwilligers Welzijn en Zorg. Nieuws en ontwikkelingen over vrijwilligerswerk in Heerhugowaard, voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en andere belangstellenden.

Vrijwilligersonderzoek

Het Platform WenZ en MET hebben eind 2018 onderzocht hoe meer bewoners in Heerhugowaard gestimuleerd kunnen worden om vrijwilligerswerk te doen. In januari 2019 is het resultaat van het onderzoek gepresenteerd. MET en het Platform gaan nu aan de slag met de uitkomsten.