Zwemvrijwilliger

Zwemvrijwilliger

De organisatie:
Activiteitencentrum Zuidwijk, onderdeel van Esdégé-Reigersdaal  is sinds 18 februari 2002 gevestigd in een appartementengebouw in de rustige woonwijk Zuidwijk in Heerhugowaard.

Dagelijks komen er zo'n 30 mensen met een (ernstige, meervoudige) verstandelijke beperking naar het activiteitencentrum. Veel mensen wonen in de buurt van het AC. De leeftijden variëren van 17 tot 70 jaar. De ondersteuningsvragen zijn divers; wij hebben de ervaring dat mensen van jong tot oud, weinig tot veel ondersteuning, met en zonder rolstoel van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen genieten van werkzaamheden in de wijk. Daarom is de samenstelling van de groepen gemixt. Onze drijfveer is om mensen liefdevolle ondersteuning te bieden terwijl zij klussen doen in het gebouw en in de wijk zodat zij een plezierige dag hebben.

De vrijwilligersfgunctie:
Op maandag middag , rond half 2 , gaan we met een aantal cliënten zwemmen in het zwembad van Esdge- Reigersdaal. We zoeken iemand die het leuk vind om ons een uurtje te helpen bij het begeleiden in het water.


Welke vaardigheden vragen wij van de vrijwilliger
  • Affiniteit met zwemmen
  • Hulp willen bieden bij omkleden
  • Contact kunnen maken met mensen

Voor deze functie wordt een VOG, verklaring omtrent gedrag gevraagd.

Contactinformatie

Reinoud van den Hoek Nathalie Snijders-Zuurbier