Persvoorlichter

Persvoorlichter

De organisatie:
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op 4 kinderen. Dagelijks gaat het om meer dan 50 baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.
Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard. Bij de stichting werken meer dan 200 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, communicatie, evenementen, transport etc.

Wat doe je?
Schrijf je sneller dan het licht en wil je bijdragen aan een goede start voor elk kind? Word dan vrijwilliger bij Stichting Babyspullen!
Door de groei van onze organisatie zijn wij, ter uitbreiding, op zoek naar een: Persvoorlichter
Je bent werkzaam binnen ons enthousiaste Marketing & Communicatie team en je zorgt ervoor dat er effectieve media aandacht wordt gegeven aan Stichting Babyspullen. Je bent verantwoordelijk voor het up to date houden van de presskit en de presslijst. Daarnaast vind je het leuk om mee te denken over nieuwe campagnes.

Wie zoeken wij?
Bij voorkeur heb je en diploma in de richting communicatie of journalistiek en/of ervaring als communicatieadviseur en/of persvoorlichter (of soortgelijke functie). Wanneer je zelf perscontacten hebt is dit een grote pre!

Je bent 4 tot 8 uur per maand beschikbaar, werken vanuit huis behoort tot de mogelijkheden.

Wat krijg je ervoor terug?
Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een goede start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en ben je van harte welkom op de jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers!

 

Contactinformatie