Transport coördinator

Transport coördinator

De organisatie:
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op 4 kinderen. Dagelijks gaat het om meer dan 50 baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.
Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard. Bij de stichting werken meer dan 200 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, communicatie, evenementen, transport etc.

Wat doe je?
Dagelijks worden er door onze chauffeurs ingezamelde spullen opgehaald bij opslagpunten in heel Nederland, de basis van onze stichting. Wij zoeken een coördinator die het aanspreekpunt wil worden voor onze planner en chauffeurs. Daarnaast voer je  de sollicitatiegesprekken met nieuwe chauffeurs. Ook zorg je voor het onderhoud van onze bus, je kunt hierbij denken aan een tijdige APK en andere reparaties. In principe ben je zelf geen chauffeur, maar als je het leuk vindt kan je zelf ook ritten rijden. Een uitleg van wat de chauffeurs (transportvrijwilligers) chauffeurs doen vind je hieronder:

Je gaat op pad met onze transport bus en rijdt een ronde om ingezamelde spullen op te halen bij onze grotere locaties (opslagpunten). Aangekomen bij een opslagpunt zorg je ervoor dat de vuilniszakken en (lichte) dozen die bij het opslagpunt staan in de bus van Stichting Babyspullen wordt ingeladen. Daarna ga je naar 1 of meerdere andere locaties en doe je hetzelfde. Bij sommige punten laad je ook spullen uit de bus aangezien de spullen dan (voor)gesorteerd kunnen worden.
 


Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om gesprekken te voeren met (potentiële chauffeurs). Je bent enthousiast en weet die ook over te brengen. Je bent accuraat, communicatief en neemt zelf initiatief. Je zal voornamelijk vanuit huis werken, maar af en toe zal je ook in Heerhugowaard zijn in verband met overleg danwel een sollicitatiegesprek. Het aantal uren is naar eigen inzicht, maar gemiddeld 2-4 uur per week.
  
Wat krijg je ervoor terug?
Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een goede start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en ben je van harte welkom op de jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers!

 

Contactinformatie