Transport planner

Transport planner

De organisatie:
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op 4 kinderen. Dagelijks gaat het om meer dan 50 baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.
Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard. Bij de stichting werken meer dan 200 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, communicatie, evenementen, transport etc.

Wat doe je?
Is plannen en organiseren jouw tweede natuur? En wil jij nu echt eens een goed gevoel krijgen van werk? Word dan transport coördinator bij Stichting Babyspullen!
Ter uitbreiding van ons vrijwilligersteam zijn wij op zoek naar een: Transport Planner

Dagelijks worden er door onze chauffeurs ingezamelde spullen opgehaald bij opslagpunten in heel Nederland, de basis van onze stichting. Je stelt de transportritten samen en zorgt daarbij voor een zo efficiënt mogelijke route. Je koppelt de chauffeurs aan de ritten, plant extra ritten in en je zorgt ervoor dat eventuele nieuwe opslagpunten ook in de ritten worden opgenomen. Daarnaast hou je de digitale ritten kaart bij in een Excel document. In principe ben je zelf geen chauffeur, maar als je het leuk vindt kan je zelf ook ritten rijden. Een uitleg van wat de chauffeurs (transportvrijwilligers) doen vind je hieronder:

Je gaat op pad met onze transportbus en rijdt een ronde om ingezamelde spullen op te halen bij onze grotere locaties (opslagpunten). Aangekomen bij een opslagpunt zorg je ervoor dat de vuilniszakken en (lichte) dozen die bij het opslagpunt staan in de bus van Stichting Babyspullen wordt ingeladen. Daarna ga je naar één of meerdere andere locaties en doe je hetzelfde. Bij sommige punten laad je ook spullen uit de bus aangezien de spullen dan (voor)gesorteerd kunnen worden.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die goed is in plannen en hier ook energie uit haalt. Het is helemaal mooi als je al ervaring als planner hebt. Je bent accuraat, communicatief en neemt zelf initiatief. Je zal voornamelijk vanuit huis werken, dus ideaal te combineren met werk en gezin. Het aantal uren is naar eigen inzicht, maar gemiddeld 2-4 uur per week.
  
Wat krijg je ervoor terug?
Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een goede start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en ben je van harte welkom op de jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers!

 

Contactinformatie