Begeleiding kindermoestuin

Begeleiding kindermoestuin

COA – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, Het asielzoekerscentrum (azc) in Heerhugowaard is een van de locaties in Nederland waar asielzoekers en vluchtelingen worden opgevangen. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers en zorgt voor een veilige en leefbare omgeving voor de bewoners.

Korte omschrijving van de functie:
Op asielzoekerscentrum Heerhugowaard hebben wij een prachtige tuin. We hebben een gezamenlijke moestuin en kleine moestuintjes voor bewoners en wijkbewoners. Nu willen wij graag ook een moestuin voor de kinderen op het centrum. Wij zoeken iemand die 1 a 2 keer in de week samen met kinderen van het azc een moestuin wil aanleggen, onderhouden en oogsten en misschien ook wil koken. Op momenten dat er niets gedaan hoeft te worden in de tuin, omdat de groenten moeten groeien, is het mogelijk om bijvoorbeeld bordjes te maken die bij de groenten neergezet kunnen worden, of misschien een uitstapje naar een volkstuin of aardbeien kweker.
De zaden en materialen zijn aanwezig op het centrum. Eigen ideeën en initiatieven zijn zeer welkom.
Je werkt in het tuinteam, echter werken alle vrijwilligers op hun eigen onderdeel zelfstandig. 4 Keer per jaar is er overleg, tussendoor is er contact via de whatsapp groep of via mail. Het is een gezellig team om in te werken.
 
De organisatie biedt de vrijwilliger:
• Ruimte
• Materiaal
• Contactpersoon

Wat zoekt de organisatie:
Wij zoeken een enthousiaste en zelfstandig werkende vrijwilliger om kinderen te ondersteunen en te begeleiden. Iemand die niet bang is om te vragen of eigen initiatief te nemen.

In het bezit van een VOG of geen beperkingen hebben deze te verkrijgen.

Contactinformatie

Michelle Mettau of Mile Silec