Bestuurslid Rode Kruis

Bestuurslid Rode Kruis

Het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland is in 2019 ontstaan uit een fusie van een aantal regionale afdelingen. De afdeling Noord-Kennemerland heeft als standplaats Alkmaar en zet zich samen met meer dan 125 vrijwilligers in voor hulpverlening aan mensen in nood in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Heiloo. Hierbij gaat het primair om evenementenhulp en het verzorgen van EHBO- opleidingen.
 
 Korte omschrijving van de functie:
 
BESTUURSLID VRIJWILLIGERSMANAGEMENT& OPLEIDINGEN

Als bestuurslid vrijwilligersmanagement & opleidingen draag je het vrijwilligersbeleid uit. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het opstellen van wervingsplannen, de werving van nieuwe vrijwilligers, de intakegesprekken met de kandidaten, de begeleiding van nieuwe vrijwilligers en het voeren van periodieke voortgangsgesprekken. Tevens signaleer je de behoefte aan opleiding en ontwikkeling en maak je een opleidingsplan en bijbehorende begroting. Je levert een actieve bijdrage aan de bestuursvergaderingen. Samen met jouw medebestuurders ontwikkel je de visie en het beleid van het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland.

Wat neem jij mee?

Als bestuurslid onderschrijf je de grondbeginselen, strategie en toekomstvisie van het Rode Kruis en draag je deze actief uit. Ervaring als bestuurslid in een vrijwilligersorganisatie is een pré. Daarnaast is affiniteit met vrijwilligers belangrijk. Als bestuurslid vrijwilligersmanagement & opleidingen kun je jouw ideeën enthousiast en duidelijk presenteren. Belangrijke talenten die je als bestuurslid hebt en verder kunt ontwikkelen zijn motiveren, enthousiasmeren, coachen, flexibiliteit, goed communiceren, luisteren en informeren. Je bent bereid je ca 8 uur per week in te zetten.
   
Wat bieden wij?

De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Noord-Kennemerland. Je werkt samen in een proactief bestuur met een heldere toekomstvisie en wordt bijgestaan door een gedreven beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.
 
 
 

 

 
 

Contactinformatie

Térèzka van den Goorbergh