Organisator vrijwilligersopleidingen

Organisator vrijwilligersopleidingen

Het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland is in 2019 ontstaan uit een fusie van een aantal regionale afdelingen. De afdeling Noord-Kennemerland heeft als standplaats Alkmaar en zet zich samen met meer dan 125 vrijwilligers in voor hulpverlening aan mensen in nood in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Heiloo. Hierbij gaat het primair om evenementenhulp en het verzorgen van EHBO- opleidingen.
 
Korte omschrijving van de functie:
Eén van de belangrijkste activiteiten van het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland is het verlenen van EHBO-ondersteuning op allerlei evenementen binnen het werkgebied van de afdeling. We ondersteunen o.a. bij sporttoernooien, theatervoorstellingen, festivals, de wandelvierdaagse, Alkmaars Ontzet, de kaasmarkt en de wedstrijden van AZ. Het aantal evenementen is dit jaar gegroeid naar 175, waarbij op 4 à 5 dagen in de week minimaal een aantal van onze vrijwilligers bij inzetten aanwezig is. Het Rode Kruis heeft als kerntaak het bieden van opleidingen aan de basis eerstehulpverlener en evenementen eerste hulpverlener.
 
Omdat we de ambitie hebben om verder te professionaliseren en te groeien zijn we op zoek naar een
 
ORGANISATOR VRIJWILLIGERSOPLEIDINGEN
 
Functie

De organisator vrijwilligersopleidingen is samen met de Support Medewerker (beroepskracht) van het Rode Kruis verantwoordelijk voor het gestructureerd inrichten, uitvoeren en controleren van administratieve taken bij- en het organiseren van de opleidingen voor vrijwilligers binnen de Evenementenhulp. Hij of zij verzorgt de cursusplanning en cursisten administratie, regelt de inzet van instructeurs, gastheer/gastvrouw, cursuslocatie en is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het opleidingsmateriaal. Daarnaast is hij of zij het aanspreekpunt voor vrijwilligers (cursisten) van de afdeling, kan hij of zij goed samenwerken en informatie op een duidelijke manier aan personen overbrengen.
 
Wat neem jij mee?
Je werkt gestructureerd en accuraat. Je bent flexibel en kan goed prioriteiten stellen. Je bent integer en benadert iedereen op een open, eerlijke en duidelijke wijze. In conflictsituaties ben je in staat je te profileren als een onafhankelijke partij, waarbij je belangen en verschillende zienswijzen tegen elkaar afweegt. Je hebt kennis van het Rode Kruis en haar grondbeginselen, je onderschrijft haar gedragscode en draagt deze uit. Je hebt een proactieve houding en beschikt over uitstekende communicatieve (schriftelijke) vaardigheden. Je hebt MBO werk -en denkniveau en administratieve ervaring met minimaal het MS office pakket. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?
De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Noord-Kennemerland. Je werkt samen in een proactief bestuur met een heldere toekomstvisie en wordt bijgestaan door een gedreven beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.
  
Heb je belangstelling voor deze functie?
Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV naar helpdesknhn@rodekruis.nl.
Voor nadere informatie bel met Térèzka van den Goorbergh (06-41523249) of kijk op https://www.rodekruis.nl/noord-kennemerland/  of www.rodekruis.nl


 

 
 

Contactinformatie

Térèzka van den Goorbergh