Secretaris Rode Kruis Noord Holland Noord

Secretaris Rode Kruis Noord Holland Noord

Ben jij de samenwerkende en gestructureerde SECRETARIS die we zoeken?

Het Rode Kruis heeft haar vrijwilligersorganisatie parallel aan de veiligheidsregio's georganiseerd. Het district Noord-Holland Noord bestaat op dit moment uit zeven lokale afdelingen - met een totaal van ± 800 vrijwilligers - en bestrijkt het gebied van Castricum tot en met Texel. Per 1 januari 2020 wordt het werkgebied van het district uitgebreid door een fusie met district Zaanstreek-Waterland. Het districtsbestuur Noord-Holland Noord heeft als standplaats Alkmaar en wordt ondersteund door een klein beroepsteam dat zich, samen met de afdelingen en vrijwilligers, inzet voor hulpverlening aan mensen in nood. Hierbij gaat het om noodhulp, bevolkingszorg, evenementenhulp, EHBO onderwijs, activiteiten op het terrein van preventie, zelfredzaamheid en voorlichting.
Het Rode Kruis
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Als secretaris ondersteun je de districtsvoorzitter en heb je een bewakende rol in de planning en uitstaande acties. Je coördineert de in- en uitgaande correspondentie en draagt zorgt voor een correcte archivering van formele stukken. Je verzorgt de voorbereiding en verslaglegging van de bestuursvergaderingen. Je bewaakt de tijdige indiening van werkplannen, begrotingen en jaarrekeningen. Samen met je medebestuurders ontwikkel je visie en beleid van het Rode Kruis in Noord-Holland Noord.

Wat neem jij mee?

  • Een hoge mate van organisatiesensitiviteit en beleidsmatig inzicht
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Het vermogen om mensen te verbinden
  • Bij voorkeur ervaring met het werken in een praktisch bestuurlijke functie (“denkende doener”)
  • Enthousiasme en betrokkenheid bij het Rode Kruis in Noord-Holland Noord
  • De bereidheid om je 6-8 uur per week op vrijwillige basis in te zetten

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV naar de helpdesk NHN t.a.v. Terezka van den Goorbergh. Voor nadere informatie en toelichting over deze functie kun je ook bellen met Marleen van Duijnhoven, 06-51728075 en Anja Posthuma de Boer, 06-30386435.
Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl 

 

Contactinformatie

Térèzka van den Goorbergh