Penningmeester Rode Kruis

Penningmeester Rode Kruis

Wil jij meehelpen met de verdere professionalisering en groeipotentie van het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland?
Als penningmeester maak je deel uit van het bestuur, heb je een bewakende rol in de financiële planning en ben je eindverantwoordelijk voor de financiën, de financiële positie en de financiële administratie. Je coördineert en bent verantwoordelijk voor de in – en uitgaande correspondentie met betrekking tot de financiën en zorgt ervoor dat de facturen op tijd worden verstuurd en ontvangen facturen op tijd worden betaald. Hierbij werk je samen met de medewerker, die de facturatie en de systeemverwerking van de financiële gegevens voor haar rekening neemt. Je levert een actieve bijdrage aan de bestuursvergaderingen en verzorgt de financiële verslaglegging. Samen met jouw medebestuurders ontwikkel je de visie en het beleid van het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland.
Parttime uren: 8 per week

Je hebt ervaring met en kennis van financiële systemen. Je beschikt over bestuurlijke/ toezichthoudende kwaliteiten, kan financiële kwesties uitleggen en hebt kennis van het opstellen van een begroting, een meerjarenplanning en een financieel jaarverslag. Je bent bereid om je ca 8 uur per week in te zetten.

Afdeling Noord-Kennemerland
De afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis is in 2019 ontstaan uit een fusie van een aantal regionale afdelingen.De afdeling Noord-Kennemerland heeft als standplaats Alkmaar en zet zich samen met meer dan 125 vrijwilligers in voor hulpverlening aan mensen in nood in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum en Heiloo. Hierbij gaat het primair om evenementenhulp en het verzorgen van EHBO-opleidingen.

Rode Kruis
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.
 
Heb je belangstelling voor deze functie?Ben je enthousiast en wil je direct reageren?

Stuur je motivatie en CV via deze site. Voor nadere informatie bel met Térèzka van den Goorbergh (06-41523249
 
De organisatie biedt de vrijwilliger:

De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Noord-Kennemerland. Je werkt samen in een proactief bestuur met een heldere toekomstvisie en wordt bijgestaan door een gedreven beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

 
 

 

Contactinformatie

Térèzka van den Goorbergh