Opleidingscoördinator

Opleidingscoördinator

 
Bij het Rode Kruis staat veiligheid en goede zorg voor bezoekers bij evenementen voorop. Bij noodgevallen is kennis van EHBO zelfs van levensbelang. 
Eén van de belangrijkste kerntaken van het Rode Kruis is dan ook het geven van EHBO-opleidingen en het verlenen van EHBO op evenementen. Het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland verzorgt de EHBO op allerlei evenementen binnen het werkgebied van de afdeling. Van de Kaasmarkt, de Wandelvierdaagse tot de wedstrijden van AZ. In verband met de Coronacrisis liggen alle evenementen stil, evenals de EHBO-opleidingen. Wanneer de maatregelen versoepeld worden pakken we de opleidingen en EHBO op evenementen direct weer op.
 

Omdat we de ambitie hebben om verder te professionaliseren en te groeien zijn we op zoek naar een
 
OPLEIDINGSCOÖRDINATOR


In de functie van opleidingscoördinator ben je verantwoordelijk voor de administratie, organisatie en coördinatie van de opleidingen voor vrijwilligers binnen de EHBO/Evenementenhulp. Je verzorgt de cursusplanning en cursistenadministratie, regelt de inzet van instructeurs, coördineert de inzet van  de gastheer/gastvrouw, de cursuslocatie en bent verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het opleidingsmateriaal. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor vrijwilligers (cursisten) van de afdeling. Je kunt goed samenwerken en informatie op een duidelijke manier aan personen overbrengen.
 
Wat neem jij mee?

Je werkt gestructureerd en accuraat. Je bent flexibel en kan goed prioriteiten stellen. Je bent integer en benadert iedereen op een open, eerlijke en duidelijke wijze. Je hebt kennis van het Rode Kruis en haar grondbeginselen. Je onderschrijft haar gedragscode en draagt deze uit. Je hebt een proactieve houding en beschikt over uitstekende communicatieve (schriftelijke) vaardigheden. Je hebt MBO werk -en denkniveau en administratieve ervaring met minimaal het MS office pakket. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Het wonen in Alkmaar of de directe omgeving daarvan is een pré.
 
Het Rode Kruis afdeling Noord-Kennemerland is in 2019 ontstaan uit een fusie van een aantal regionale afdelingen. De afdeling Noord-Kennemerland heeft als standplaats Alkmaar en zet zich samen met meer dan 125 vrijwilligers in voor hulpverlening aan mensen in nood in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Castricum, Heiloo en Bergen. Hierbij gaat het primair om evenementenhulp en het verzorgen van EHBO opleidingen.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wat kunnen wij de vrijwilliger bieden? 
De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis in Noord- Kennemerland. Je werkt samen met een proactief bestuur met een heldere toekomstvisie en wordt bijgestaan door een gedreven beroepsteam. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.

Heb je belangstelling voor deze functie?
Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Stuur je motivatie en CV via deze site naar de Helpdesk NHN van het Rode Kruis. Voor nadere informatie bel met Térèzka van den Goorbergh (06-41523249) of kijk op www.rodekruis.nl/noord- kennemerland/

 

 

Contactinformatie

Térèzka van den Goorbergh