Trainer Project Heldin

Trainer Project Heldin

 
ERVAREN TRAINERS GEZOCHT VOOR HET PROJECT HELDIN (VRIJWILLIG)
 
Het Rode Kruis district Noord-Holland Noord is op zoek naar ervaren trainers die willen bijdragen aan het werken aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij kunnen én durven reageren bij (persoonlijke) noodsituaties.


Ben jij een enthousiaste en professionele trainer en heb je daarnaast ook affiniteit met cultureel diverse achtergronden, vrouwen in een kwetsbare positie en met het thema Goed Voorbereid? Laat het ons dan vooral weten!
 
Project Heldin
Eén van de doelen van het Rode Kruis is om de meest kwetsbare groepen voor te bereiden op (nood-) situaties, zodat zij zich beter weten te redden. Dit doen we door deze groepen handvatten te geven over hoe te handelen, hulp te vragen en te bieden en daarnaast sporen we actief aan om een netwerk op te bouwen waarop ze terug kunnen vallen indien nodig. Zo voelen ze zich veilig en weten ze op wie ze een beroep kunnen doen wanneer dat nodig is.
 
Het project Heldin richt zich op kwetsbare vrouwen in district Noord-Holland Noord. Deze groep bestaat voornamelijk uit laagopgeleide moeders met een minimaal inkomen en/of vrouwen die door taal- of culturele barrières moeilijker zelf de weg vinden naar voorzieningen en onzeker zijn over hun eigen kunnen. Het project wil vrouwen voldoende vaardig maken zodat ze actief kunnen optreden bij situaties waarin hulp gewenst is. Door middel van een training leren zij zich te redden bij diverse situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Dit wordt bereikt door tijdens de training te oefenen met allerlei vaardigheden die je nodig hebt om hulp te kunnen verlenen. De deelnemers leren om te gaan met barrières die je daarbij tegen kunt komen, zoals agressie of weerstand.
 
De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur en je geeft de training samen met een andere trainer. Het wordt georganiseerd met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel enthousiaste trainers om deze trainingen te geven!
 
 
Meer informatie
Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Jeannette Kersten op 06-18965112            
Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv naar  helpdeskNHN@rodekruis.

Wat vragen wij van de vrijwilliger?

  • Representatief
  • Heeft affiniteit met de doelgroep
  • Presentatievaardigheden
  • Goede interactie met kinderen
  • Ervaring met het begeleiden van groepen is een pre
  • EHBO kennis is een pre
  • Op doordeweekse dagen of meerdere dagdelen beschikbaar zijn, is een pre
Wat biedt de organisatie de vrijwilliger?

De voldoening om op zeer concrete wijze bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis.. Naast een vrijwilligerscontract, vrijwilligersverzekering en een goede regeling voor onkostenvergoeding geeft het Rode Kruis ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien.


Wil je meer informatie over deze functie of wil je je aanmelden?

Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Jeannette Kersten op 06-18965112
Wil je je aanmelden, stuur dan je motivatie en cv naar  helpdeskNHN@rodekruis.
 

 

Contactinformatie

Terezka van den Goorbergh