Thuisservice BUUV

Thuisservice BUUV

Naast het feit dat we graag MET ELKAAR ook op meerdere plekken in Heerhugowaard willen aanbieden (bijvoorbeeld Wijkcentrum de Horst, het gemeentehuis) willen we graag ook een thuis service aanbieden aan die kwetsbare groepen, zoals ouderen en beperkten, wanneer zij niet naar ons spreekuur kunnen komen.

De thuisservice bestaat uit:

  • Aanmaken van een account op het Buuv platform
  • Het vinden of plaatsen van een vraag
  • Ondersteuning bieden bij het matchen, de eerste kennismaking
Doordat MET ELKAAR een onderdeel is van MET Heerhugowaard en nauw samenwerkt met de sociale teams, zou de MET ELKAAR medewerker ook kunnen signaleren wanneer er meer hulp of zorg nodig is, en doorverwijzen aan het sociale team.
Deze BUUV - service zou eenmalig kunnen zijn, maar ook meermalig, afhankelijk van de vraag. Doorgaans zal de service binnen 6 weken afgerond worden. Zo niet, dan wordt in overleg met de coördinator bekeken welke vervolg stappen er nodig zijn.

Het gaat om een nieuw te ontwikkelen taak, dus er wordt flexibiliteit en geduld van de vrijwilliger verwacht. Verder zoeken we iemand die digitaal vaardig is, kennis van BUUV heeft, affiniteit met doelgroep (ouderen en kwestbaren), geduldig is, bemiddelend kan optreden en zelfstandig kunt handelen. Het gaat om 1 dagdeel per week, in overleg bepalen we welke dag. 
Een korte training wordt aangeboden. Er wordt om een VOG gevraagd.

Contactinformatie