Administratie vrijwilligers

Administratie vrijwilligers

Wij zoeken:

  • Vrijwilligers die zich bezighouden met administratieve werkzaamheden rondom het aanvragen en uitgeven van babystartpakketten. Dit varieert van het behandelen van telefonische en schriftelijke vragen en het verwerken en controleren van aanvragen tot het bijhouden van het CRM-systeem.
 
  •  Vrijwilligers die zich bezighouden met financieel-administratieve werkzaamheden, zoals het klaarzetten van betalingen, het maken en verzenden van facturen en het bijhouden van de donateursadministratie. 
 
  • Algemene administratie vrijwilligers die breed inzetbaar zijn binnen de stichting. Zij ondersteunen bijvoorbeeld in de HR administratie, bij inkoop, in het accountmanagement team etc. Wij zoeken 2 a 3 vrijwilligers die op verschillende taken kunnen worden ingezet.

Heb jij ervaring met administratieve werkzaamheden, werk je nauwkeurig en ben je proactief? Beheers je de Nederlandse taal goed in woord en schrift, en heb je goede telefonische vaardigheden? Heb je daarnaast ervaring met computerprogramma’s als Outlook, Excel en vind je snel je weg in een (nieuw) CRM-systeem? Dan komen we heel graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!
Uren en werkzaamheden bepalen we met elkaar in goed onderling overleg. Bij Stichting Babyspullen krijg je de kans om met jouw talenten het verschil te maken in het leven van jonge kinderen en hun ouders, maar willen we jou ook de kans geven jezelf te ontplooien door vrijwilligerswerk! 

Contactinformatie