Taalvrijwilliger

Taalvrijwilliger

Taalvrijwilligers gezocht voor oefengroep bibliotheek Heerhugowaard

Ben je geduldig, behulpzaam en beheers je de Nederlandse taal? En zoek je vrijwilligerswerk waarbij je samen met andere taalvrijwilligers met een groep werkt? Dan is taalvrijwilliger worden bij de oefengroep misschien wel iets voor jou!

Op dinsdagmiddag kunnen anderstaligen tijdens de oefengroep in de bibliotheek samen met vrijwilligers werken aan hun spreektaal en leesvaardigheid. De deelnemers bereiden zich in de oefengroep voor op een Nederlandse taalcursus bij het ROC.


Wat kun je verwachten van je werkzaamheden?
Afhankelijk van de grootte van de groep, help je binnen de groep één of meerdere deelnemers tegelijk. Denk aan het helpen bij het lezen en begrijpen van verschillende teksten, taalspelletjes doen, helpen bij spreekoefeningen, het voeren van gesprekken of het vergroten van de woordenschat met behulp van praatplaten. Er zijn verschillende materialen beschikbaar om mee te werken. Je wordt hierin begeleid door een medewerker van de bibliotheek zodat je weet wat je allemaal kunt gebruiken.

Wat vragen we van jou
Als vrijwilliger van de oefengroep ben je:
- Hulpvaardig, geduldig en heb je goede communicatievaardigheden
- Je helpt mensen bij hun leerproces.
- Affiniteit met taal en mensen helpen – je vindt het leuk om een ander taalvaardiger te maken
- Digitaal vaardig
- We vragen van onze taalvrijwilligers basiskennis van digitale vaardigheden (mailen, omgaan met computer)
- Beschikbaar op dinsdagmiddag van 13.30-15.00 uur (bij voldoende aanmeldingen breiden we uit met een extra sessie van 15.30 – 17.00 uur,       eventueel werken we met een wisselrooster)
- Woonachtig in HHW, of directe omgeving.

Wat bieden we jou
Als vrijwilliger van Bibliotheek Kennemerwaard ontvang je:
- Een gratis bibliotheeklidmaatschap
- Een kerstattentie
- Jaarlijks een gezellige bijeenkomst met al onze 300 vrijwilligers.

Interesse?
Stuur een mailtje met je motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via vrijwilliger@bknw.nl.
Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.
 
 

Contactinformatie

Hanneke Hoffmann